maanantai 4. huhtikuuta 2011

Rex-kakku

Anopilta sain synttärilahjaksi ihanan leivontakirjan, 'Suklaaherkut'. Todella paljon ihania ohjeita, että vaikea edes päättää, mistä aloittaa. Anoppi helpotti valintaa, sillä hän kehui rex-kakkua, jota joskus aikoinaan hän sai jossain kylässä, ja sitä aina odotti saavansa. Rex-kakku oli muutenkin mun 'To do-listalla'. Keksikakun tein jo pari viikkoa sitten, mutta nyt vasta saan tänne laitettua.



Ainekset:
100g kookosrasvaa
1 muna
2 rkl lämmintä maitoa
5 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2-3 rkl jauhettuja manteleita
125g nelikulmaisia keksejä (minä käytin Lidl:n Butterkeksejä)
suklaalastuja ja tomusokeria pinnalle

Valmistus (1 pieni kakku)
1.sulata kookosrasva matalalla lämmöllä kattilassa, älä anna sen kuumentua liikaa. Erottele munasta keltuainen ja valkuainen. Vatkaa valkuainen isossa kulhossa erittäin kovaksi vaahdoksi.

2. Sekoita maito, munankeltuainen, sokeri, vaniljasokeri, kaakaojauhe ja mantelijauhe kulhossa hyvin keskenään. Lisää seokseen haalea kookosrasva ja sekoita tasaiseksi. Kääntele valkuaisvaahto seokseen. Ota hieman seosta erikseen kulhoon.

3.Vuoraa lelipävuoka (vetoisuus 3/4l) tuorekelmulla. Peitä pohja ohuesti suklaaseoksella ja tasoita pinta. Lado sen päälle kerros keksejä. Täytä vuoka vuorotellen suklaaseoksella ja kekseillä, kunnes kaikki ainekset on käytetty. Päällimmäiseksi tulee kerros suklaaseosta.

4.Anna kakun kiinteytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Ota kakku jääkaapista, kumoa varovasti ja poista tuorekelmu. Pane loppu suklaaseos suurireikäiseen pursottimeen ja koristele kakku sillä. Ripottele kakun päälle suklaalastuja ja siivilöi ohut kerros tomusokeria pinnalle ennen tarjoilua.


Itse en koristeluun panostanut yhtään. Sain napattua kuvan viimeisestä palasesta, kun se tuli syötyä niin nopeasti, enkä edes ajatellut ensin ottavani siitä kuvaa. Kuvan lisään myöhemmin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti