torstai 28. huhtikuuta 2011

Karjalanpiirakat

Karjalanpiirakoita oli viimeinkin pakko tehdä! Nämä olleet jo viime kesästä tehtävä listalla. Silloin ostin jo ruisjauhotkin, mutta kesän helteet ja loppuraskaus eivät antaneet periksi tehdä piirakoita.
Kuva äkkiseltään napattu kännykällä.



Tämä ohje on yhteishyvän lehdestä vuodelta 2003

Karjalanpiirakat
(15-20kpl)

2dl riisiä
2dl vettä
1l maitoa
1tl suolaa

taikina
2dl vettä
5-5 1/2dl ruisjauhoja
1tl suolaa
Voiteluun
1 1/2 dl voisulaa tai
1 1/2 dl maitoa ja
3 rkl sulatettua voita/margariinia

1. Keitä riisipuuro. (Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä helpottamaan työtehtäviä.) Jäähdytä puuro.
2. Sekoita kulhossa kylmä vesi, ruisjauhot ja suola. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15-20 osaan. Painele palat kakkaroiksi ja peitä ne jauhotettuina liinalla. Kauli tai pulikoi kakkaroista noin millimetrin ohuita levyjä.
3. Harjaa sudilla liika jauho pois piirakoista ja levitä täytettä kunkin kuoren keskelle. Rypytä reunat osittain täytteen päälle käyttäen rypytykseen etusormia. Pane piirakat uunipellille ja paista 300 asteessa noin 10 minuuttia. (Minä paistoin 275 asteessa ja noin 15min keskitasolla)
4. Voitele piirakat voisulalla tai kasta ne kevyempään veden tai maidon ja sulan rasvan seokseen. Peittele piirakat. Anna muhia vähintään puoli tuntia (itse en malttanut ootella kuin 20minuuttina!:D )

Parempia piirakat ovat, kun on voisulalla voidellut kuin kastettuna maidon ja margariinin seokseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti