maanantai 21. maaliskuuta 2011

suklainen juustokakku

Tämä kakku oli pelkkää tuskaa ja ahdistusta!
Lauantai-aamuna piti alkaa jotain leipomaan, kun oli neljä purkkia kermaa jääkaapissa. Viikolla oli ollut minun synttärit, ja sairastumiseni takia meinasi jäädä kakut tekemättä. Tätä kakkua en suunnittelut tekeväni. Selailin vain netissä kakkuja, ja tämän päätin ykskaks tehdä. Jotain vähän erilaista..
Kakku on melkein suoraan Kinuskikissalta eli suklainen juustokakku. Sitruunaa tähän ei tullut lainkaan, vaan appelsiinimehua, joka ei hirveästi maistunut. Vadelmia laitoin lisäks kakkuun.

Itse kakku oli helppo tehdä, täytteet ja hyydyttämiset, ei siinä ongelmia ilmennyt. Lauantaina tosiaan olin vielä hieman puolikuntoinen, ja silti halusin kokeilla suklaakoristeiden tekoa, ja suklaareunusta kakkuun. Olisi pitänyt jättää tekemättä.

Tässä kuva ekasta vaiheesta. Ei hyvä. Otin pois ylimenevät suklaareunat, mutta ei siltikään näyttänyt hyvältä. Ristikosta olisi kai pitänyt tehdä tiheämpi. Itseasiassa tuskailin jo ennen ristikon tekoa, kun yritin epätoivoisesti väsyneenä näperellä spritsauspussia... lopulta mieskin tuli minua auttamaan, kun kuunteli mun kiroilua keittiöstä. Niin ja se suklaa sotkee joka paikan! Kamalasti meni suklaata siinä touhussa hävikkiin!

Sunnuntai-aamuna pursottelin flora vispillä suklaareunan päälle, uudella tyllalla. Sekin aiheutti päänvaivaa. Tässä vaiheessa aloin kuuntelemaan Martti Servoa&napanderia 'Mikä on kun ei taidot riitä' On muuten aika loistava biisi! :D

Miehen innoittamana vetäsin reunat sileäksi uudella&hienolla Wiltonin koristelukolmiolla

Lopuksi päänvaivaa aiheutti kakun päällinen, että mitä siihen keksisi. Olin jo pursottanut uudella tyllalla tuohon päälle kukat/tähdet, nekään ei oikein onnistunut. 
Aloitin jo koristelugeelillä cornelli lace- kuviota tuohon kiilteen päälle, ei näyttänyt hyvältä, joten se pois!
Sokerimassakukkia yritin sommitella, ei sekään oikein sopinut, eikä sopinut suklaakoristeetkaan, joita olin edellisiltana väkertänyt. Lopulta päädyin kokeilemaan ruusua, mitä en ollut koskaan aikasemmin pursotellut.
Se sai käydä, kun oli jo niin puhti pois tämän kakun kanssa.

Tulipahan harjoiteluta montaa eri juttua tämän kanssa.
Niin ja tulihan se kakku syötyä yhdessä päivässä, vaikka aika iso olikin, joten kakku ei voinut olla kokonaan  katastrofi.

Brownies-pohja
125 g voita tai margariinia
75 g tummaa suklaata
2 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja

-Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat voisulaan. Sekoita, kunnes seos on tasaista.
-Lisää sokeri, suola ja vaniljasokeri
-Sekoita munat joukkoon yksitellen
-Lisää lopuksi vehnäjauhot
-Kaada taikina vuokaan
-Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täytteen kaatamista.

Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
400 g philadelphiaa
¾ dl sokeria
½ dl appelsiinimehua
vadelmia

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, vadelmat ja sokeri. Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 3 tuntia

Kiille:
3 liivatelehteä
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria
3 dl maitoa
Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti