perjantai 11. maaliskuuta 2011

Sitruunapai

Tällaisen piirakan tein perjantain kunniaks. Eräästä leivontakirjasta ohjeen otin. Maku on aika sitruunainen, että jos tykkää sitruunasta... Jos tekisin tämän uudestaan, niin vähentäisin sitruunan määrää. Muuten aika hyvää, ja tykkäsin tuosta hattarasta päällä! Reunus ei onnistunut ihan niinkuin piti. Mukava oli tehdä ihan erilainen piirakka kuin mitä normaalisti.





 
Taikina:
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
75g margariinia tai voita
1 valkuainen
1 rkl vettä

Täyte:
2 suurta sitruunaa
40g maissitärkkelystä (Maizena)
3 dl vettä
2 keltuaista
1 dl sokeria

Marenki:
3 valkuaista
1 1/2 dl sokeria

1. Nypi rasva, sokeri ja jauhot murumaiseksi, lisää valkuainen ja vesi ja sekoita sileäksi taikinaksi. Aseta peitettynä kylmään 30 minuutiksi. Kauli taikina jauhotetulla alustalla levyksi ja vuoraa sillä voideltu irtopohjainen vuoka n.3cm korkeudelle.
2. Pistele haarukalla. Peitä taikina leivinpaperilla reunoja myöten ja ripottele herneitä reunojen tukemiseksi  tai tue reunat rypistetyllä foliolla. Paista pohjaa 200 asteessa noin 15minuuttia. Poista paperi ja herneet ja paista vielä 5 minuuttia.
3. Täytettä varten raasta sitruunoista kuoret ja purista mehu. Sekoita yhdessä maissitärkkelyksen kanssa kulhossa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja kaada seokseen. Hämennä kunnes se paksunee. Sekoita keltuaiset ja sokeri ja lisää joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi. Jäähdytä hieman ja levitä piirakkapohjalle.
4. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen. Nostele valkuaisvaahto tortulle ja vedä lusikalla huipuksi. Paista 150 asteessa noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti